Restauranter og cafeer
I Herning og Ikast-Brande finder du et stort udvalg af lækre spisesteder for hver en smag. Uanset om I skal ud at spise brunch, frokost eller aftensmad, om I er til italiensk, traditionelt dansk, vietnamesisk, buffet eller noget helt andet er mulighederne mange.
Fra streetfood til moderne gastronomi
Der er masser af steder at gå hen, når I skal have en madoplevelse i Herning og Ikast-Brande. Fra hyggelige caféer og bistromad, til sydeuropæiske spisesteder og moderne madkoncepter.
Se caféer og restauranter i Herning og Ikast-Brande
Find inspiration og få overblikket i vores store restaurantguide her.
Passion for gode råvarer
Besøg de lokale restauranter og spis et lækkert måltid.
Det er en god idé at booke bord i forvejen, da der kan være fuldt booket især på eventdage.
Foto:Restaurant domæne
Sublime smage i et moderne, nordisk, æstetisk univers
Når du træder indenfor i Restaurant domæne, vil du opleve et elegant og sofistikeret univers med fokus på smag og kvalitet. Konceptet er to store menuer med servering af små, elegante retter tilberedt af håndplukkede kokke fra Michelin restauranter. Gode råvarer og godt håndværk er i fokus, men med plads til både humor og personlighed, så du som gæst kan slappe af og nyde helheden.
Foto:Stefan Steinn
Klassisk bistrokøkken
Hos Brdr. Price på Torvet i Herning står det klassiske bistrokøkken i centrum. Selvom ordet ”bistro” er fransk, så er de fleste råvarer på menukortet fra midt- og vestjyske producenter. Oste, grøntsager, oksekød og vildt fra Klosterheden. De bedste produkter fra folk, som sætter en ære i håndværket og kvaliteten.
Foto:Stefan Steinn
Et ægte steakhouse
Der er noget med Herning og bøffer. Det ældste, og mest traditionsrige, steakhouse er A Hereford Beefstouw i Lund. På den åbne grill ligger det saftigste oksekød af den bedste kvalitet.
Foto:Olivia Burducea
Sæsonens friskhed på tallerkenen
Den hyggelige restaurant serverer moderne og inspirerende mad, som både er en fryd for øjet og for ganen. Der lægges vægt på økologi, kvalitet, danske og lokale råvarer. Menuen skifter med sæsonen.
Håndværk i et moderne køkken
På Skarrildhus Sinatur Hotel, sydvest for Herning, tager de det med natur alvorligt. Fra rengøringsassistent til direktør er der enighed om, at naturen binder os sammen, og at hensynet – og glæden – ved naturen står centralt i husets værdisæt.
Foto:Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference
Anne Cathrine er køkkenchefen, som er ansvarlig for at levendegøre værdisæt og strategier. Sammen med medarbejderne i køkkenet og restauranten genopfinder hun de lokale råvarer for at få mest muligt ud af dem. For selvfølgelig er de dyrere. Den økologiske kylling, som er opvokset lige i nærheden, koster mere, end den der er fløjet ind fra verdens hjørner. Derfor skal Anne Cathrine have mest muligt ud af den.
- Vi laver mad med begge ben på jorden, men gerne moderne og alt er hjemmelavet. Vi sylter, hengemmer og fermenterer, så vi får mest muligt ud af råvaren, siger Anne Cathrine Christensen, Køkkenchef, Sinatur Hotel Skarrildhus
Det er håndværket, det handler om. Håndværket hos landmanden, der dyrker råvaren, håndværket hos kokken, som får mest muligt ud af råvaren, og håndværket hos tjeneren, som sørger for, at vi alle lærer mere om det, vi spiser. For Skarrildhus er det vigtigt at have en markant profil og den tiltrækker ofte gæster, der også vægter disse værdier. Men det her med naturen og bæredygtigheden er ikke bare en branding-øvelse. På ingen måde. Kun hvis man i hjertet har passionen for at arbejde med naturen og bæredygtigheden, bliver et værdisæt noget man lever.